Отворене пријаве за Build2Lead програм - Јачање менаџерских вештина за инжењере лидере - Naučno-tehnološki park Beograd

Otvorene prijave za Build2Lead program – Jačanje menadžerskih veština za inženjere lidere

Naučno – tehnološki park Beograd započinje drugi ciklus Build2Lead scale-up programa, kreiranog da osnaži menadžerske veštine osnivača i inženjera lidera timova u tehnološkim kompanijama koje rapidno rastu!

Prijave su otvorene, a zainteresovane kompanije mogu aplicirati do 25. septembra na linku OVDE.

Kome je program namenjen?

Program je namenjen osnivačima startapa i tehnoloških kompanija sa inženjerskim ili tehničkim background-om, kao i inženjerima u njima koji preuzimaju liderske role ili imaju potrebu za unapređenjem menadžerskih veština u kontekstu brzog rasta i usložnjavanja poslovanja u svojim kompanijama.

Brzi rast tehnoloških kompanija i startapa zahteva od inženjera ne samo tehničku stručnost i znanje  urazvoju proizvoda, već i sposobnost da efikasno vode timove i upravljaju procesima. Build2Lead kreiran je upravo da odgovori na ove potrebe kroz razumevanje sopstvenih menadžement profila polaznika, specijalizovane obuke i priliku za razmenu iskustava sa uspešnim liderima iz industrije.

Kroz posebno osmišljen pristup u 3 modula, Build2Lead će polaznicima omogućiti da savladaju napredne tehnike delegiranja, komunikaciju sa različitim profilima unutar timova i celokupan people management  – od selekcije kandidata do razvoja talenata i kompetencija članova tima. Kroz Masterclass sesije direktno će se povezati sa liderima iz industrije, uspešnim menadžerima koji će podeliti svoja iskustva u profesionalnom i razvoju menadžerskih kapaciteta. Svaki od polaznika će na početku programa proći i kroz individualno profilisanje, kroz koje će analizirati svoje dominantne menadžerske stilove, na kojim će raditi na programu.

Individualno profilisanje polaznika, kao i grupne radionice realizuju se u saradnji sa Adizes SEE institutom, regionalnim liderom u reorganizaciji kompanija i primeni projekata unapređenja poslovanja i razvoja kapaciteta menadžera i zaposlenih.

Program startuje 1. oktobra i traje dva meseca. Prijave su otvorene do 25. septembra.

Ko može da se prijavi?

Na program mogu konkurisati kompanije koje razvijaju inovativni proizvod sa ambicijom da se šire na globalnom nivou, u srpskom su vlasništvu i ostvaruju prihod od prodaje inovativnih proizvoda. Prednost učešća će imati kompanije koje nisu starije od 10 godina i imaju do 50 zaposlenih.

Više o uslovima učešća, strukturi programa i prijave na LINKU.

Naučno-tehnološki park Beograd sprovodi Build2Lead program u okviru scaleup usluga podrške startapima i tehnološkim kompanijama, uz finansijsku podršku EBRD kroz Stare Venture  program na Zapadnom Balkanu (Star Venture program vodi EBRD, a zajedno ga finansira Luksemburg kroz EBRD Small Business Impact Fund i EU – Fond za razvoj preduzeća i inovacije na zapadnom Balkanu, EDIF) i kroz aktivnosti čija je realizacija podržana i u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”, uz podršku Vlade Švajcarske.