Глобалне научне иновације у области здравља - Значајна конференција компаније чланице Phytonet - Naučno-tehnološki park Beograd

Globalne naučne inovacije u oblasti zdravlja – Značajna konferencija kompanije članice Phytonet

Naučno-tehnološki park Beograd juče je bio domaćin konferencije “Globalne naučne inovacije u oblasti zdravlja -Inovacija. Integracija. Inspiracija”, koju je naša članica švajcarsko-srpska kompanija Phytonet organizovala pod pokroviteljstvom Švajcarsko-srpske privredne komore i Instituta za molekularnu genetiku i genetski inženjering Srbije.

Događaju je prisustvovala i ambasadorka Švajcarske u Beogradu, NJ.E. Ana Lugon Mulin.

Centralni panel konferencije „Istraživanje inovativnih prirodnih sastojaka zasnovanih na nauci“ je naučno analizirao važnost upotrebe autohtonih sojeva probiotika koji se prirodno pojavljuju u specifičnim geografskim regionima ili unutar određene populacije. Balkanski probiotik (HiRaDophilus®) inovirali su naši naučnici iz Instituta za molekularnu genetiku i genetski inženjering i može se smatrati revolucionarnim kada su u pitanju finalna, inovativna farmaceutska rešenja.

Kompanija Phytonet u Srbiji intenzivno sarađuje sa Institutom za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Srbije (IMGGI) i Institutom za biološka istraživanja “Siniša Stanković” (IBISS), a ova partnerstva dovela su do značajnih projekata, uključujući razvoj prvih balkanskih probiotika, kreiranih od autohtonih bakterijskih sojeva, kao i razvoj proizvoda za tretmana gljivice Candida u usnoj duplji.