НТП Београд на ФОН-у - Naučno-tehnološki park Beograd

NTP Beograd na FON-u

NTP Beograd na FON-u 3

Na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, održan je događaj ”Business Quality Academy” u organizaciji medijskog centra za kvalitet ”Quality Media Station” pod pokroviteljstvom RTS 1 – Emisija ”Moj heroj” i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

NTP Beograd je podržao ovaj projekat namenjen studentima svih usmerenja Beogradskog univerziteta, koji je imao je za cilj da pruži neophodne informacije o različitim aspektima studentskog preduzetništva i mogućnostima i trendovima na našem tržištu.

Pored predstavnika ostalih uglednih institucija, u panel diskusiji je učestvovala Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd, stavljajući akcenat na preduzetništvo kod mladih, razvoj inovativnosti i kreativnog stvaralaštva, zapošljavanje mladih visokoobrazovanih kadrova i sprečavanje odliva mozgova, kao i mnogobrojnim mogućnosti koje Srbija kao tržište nudi.

U okviru Business Café-a predstavnici naših startap kompanija, LeanPay, Ant Energy Consulting, Crater, Autoaukcija i Dotas, su podelili sopstveno iskustvo sa studentima, u prvom delu, dok su u drugom delu studenti imali priliku da dobiju odgovore na konkretna pitanja.