Дан отворених врата - Пројекат летња пракса - Naučno-tehnološki park Beograd

Dan otvorenih vrata – Projekat letnja praksa

Open days - Summer practice programme 4

Uz podršku kompanije Desing d.o.o. i Naučno-tehnološkog parka Beograd, studenti Poljoprivrednog fakulteta dobili su priliku da učestvuju u projektu Letnja praksa i da kroz praktičan rad sa ekspertima i zaposlenima u kompaniji Desing, steknu znanja o razvoju proizvoda i proizvodnji u prehrambenoj industriji.

Tokom „Dana otvorenih vrata“ u organizaciji kompanije Desing, a u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta Beograd, studenti se se bliže upoznali sa programom Letnje prakse, a tom prilikom posetili su i „Taste Centre – centra za inovacije i razvoj prehrambenih proizvoda“ kompanije Desing u okviru Naučno-tehnološkog parka Beograd i upoznali se sa oblastima rada i instrumentima.

Gospodin Miodrag Tomić, osnivač kompanije Desing, je istakao da je broj prijavljenih studenata dokaz da postoji potreba i interesovanje mladih ljudi za istraživanje i razvoj u privatnom sektoru.

Gordana Danilović Grković, v.d. direktorka Naučno tehnološkog parka Beograd, istakla je da NTP sa velikim zadovoljstvom podržava ovakve inicijative koje pomažu studentima da steknu iskustvo u privatnom sektoru, imajući u vidu da to može biti veliki podsticaj za mlade ljude, ne samo u pogledu zapošljavanja, već i započinjanja sopstvenog biznisa. Činjenica da će studenti leto provesti u prostorijama NTP i imati priliku da u uspešnoj kompaniji kakav je Desing steknu konkretna i praktična znanja, će doprineti jačem povezivanju privrede i fakulteta, što je jedan od osnovnih ciljeva NTP Beograd, istakla je v.d. direktorka NTP Beograd.