Дан отворених врата - Пројекат летња пракса - Naučno-tehnološki park Beograd

Дан отворених врата – Пројекат летња пракса

Open days - Summer practice programme 4

Уз подршку компаније Десинг д.о.о. и Научно-технолошког парка Београд, студенти Пољопривредног факултета добили су прилику да учествују у пројекту Летња пракса и да кроз практичан рад са експертима и запосленима у компанији Десинг, стекну знања о развоју производа и производњи у прехрамбеној индустрији.

Током „Дана отворених врата“ у организацији компаније Десинг, а у сарадњи са Пољопривредним факултетом Универзитета Београд, студенти се се ближе упознали са програмом Летње праксе, а том приликом посетили су и „Тaste Centre – центра за иновације и развој прехрамбених производа“ компаније Десинг у оквиру Научно-технолошког парка Београд и упознали се са областима рада и инструментима.

Господин Миодраг Томић, оснивач компаније Десинг, је истакао да је број пријављених студената доказ да постоји потреба и интересовање младих људи за истраживање и развој у приватном сектору.

Гордана Даниловић Грковић, в.д. директорка Научно технолошког парка Београд, истакла је да НТП са великим задовољством подржава овакве иницијативе које помажу студентима да стекну искуство у приватном сектору, имајући у виду да то може бити велики подстицај за младе људе, не само у погледу запошљавања, већ и започињања сопственог бизниса. Чињеница да ће студенти лето провести у просторијама НТП и имати прилику да у успешној компанији какав је Десинг стекну конкретна и практична знања, ће допринети јачем повезивању привреде и факултета, што је један од основних циљева НТП Београд, истакла је в.д. директорка НТП Београд.