Одржано предавања о изворима финансирања иновација - Naučno-tehnološki park Beograd

Održano predavanja o izvorima finansiranja inovacija

Održano predavanja o izvorima finansiranja inovacija

Danas je čuveni izraelski stručnjak za inovacije, dr Šuki Glajtman, održao predavanje u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Događaj su otvorili:

– Gordana Danilović Grković, v.d. direktora NTP Beograd

– državni sekretar prof.dr Vladimir Popović

– Ivan Rakonjac, v.d. direktora Fonda za inovacionu delatnost

Dr Glajtman je govorio o modelima finansiranja inovativnih preduzetnika, ulozi države u izgradnji inovacionog ekosistema i podršci inovatorima, izbegavanju uobičajenih zamki tokom procesa komercijalizacije i najboljim izlaznim i tržišnim strategijama.

Naši posetioci su u drugom delu bili u mogućnosti da čuju nešto više o programu Horizont 2020 i instrumentima finansijske podrške malim i srednjim preduzećima kroz ovaj program. Temu su otvorili Viktor Nedović, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nacionalni koordinator nacionalnih kontakt osoba za Horizont 2020 i Tijana Knežević, nacionalna kontakt osobe za mala i srednja preduzeća, predavanjem pod nazivom:

Mogućnosti i perspektive učešća u Horizontu 2020;

Instrumenti podrške sektoru malih i srednjih preduzeća.

Nakon predavanja, Sava Marinković, osnivač kompanije MySkin je predstavio iskustvo učešća kompanije MySkin u programu Horizont 2020 i put malog i srednjeg preduzeća do finansiranja iz ovog programa.

Predavači su pozvali predstavnike kompanija da se prijave i iskoriste sredstva koja se nude kroz program Horizont 2020.