Представљено такмичење „Најбоља стартап идеја” - Naučno-tehnološki park Beograd

Predstavljeno takmičenje „Najbolja startap ideja”

Predstavljeno takmičenje „Najbolja startap ideja”

Danas je u Gradskom veću, na Trgu Nikole Pašića 6, održana prezentacije takmičenja “Najbolja start up ideja”. O samom takmičenju je govorio Dragomir Petronijević, član gradskog veća istakavši da se prijave podnose do 20. marta I da će mladi ljudi raditi u timovima od dvoje do petoro. Najbolje startap ideje će biti izabrane od strane komisije formirane od privrednika, koji su finansijski podržali takmičenje.

Više o važnosti preduzetništva, kreativnom stvaralaštvu i o podršci koje Naučno-tehnološki park Beograd pruža svojim članicama, kroz set poslovnih usluga kreiranih na osnovu realnih potreba, govorili su Nenad Mitošević, predstavnik Ant Energy Konsaltinga i Marija Simeon, predstavnik tima NTP.

Ant Energy Konsalting je kompanija koja već posluje u okviru NTP, a bavi razvojem integrisanih tehničkih, organizacionih, finansijskih i informacionih rešenja u oblasti energetske efikasnosti i energetike.

Mitošević je poručio da se ne treba bojati grešaka i neuspeha, zato što su upravo to situacije iz kojih se najviše uče, ali i da je u pravom okruženju i uz adekvatnu podršku sve moguće.

Od zainteresovanih srednjoškolaca i studenata, kojima je ovo takmičenje namenjeno, se očekuje da urade nacrte svojih ideja, dok se nakon 27. marta planiraju obuke za njihove timove, koje će se održati u Ntp Beograd. Najbolje ideje biće nagrađene novčano, opremom i obezbeđenim prostorom u kom bi mogli da započnu svoj biznis.

Finale će se održati u Starom dvoru krajem aprila.