Од 6. до 9. јула одржана летња школа статистике - Naučno-tehnološki park Beograd

Od 6. do 9. jula održana letnja škola statistike

Od 6. do 9. jula održana letnja škola statistike

U okviru implementacije Evropskog društvenog istraživanja, Nacionalni tim Srbije je organizovao letnju obuku za svoje članove, ali i za sve  mlade istraživače iz oblasti društveno-humanističkih nauka koji su imali želju da nauče nešto više o samom procesu prikupljanja, obrade i analize podataka. Letnja škola je počela 6.jula, a otvorio ju je Nacionalni koordinator Evropskog društvenog istraživanja, dr Dragan Stanojević. Otvaranju letnje škole je prisustvovao i dr Martin Dietz ispred projekta PERFORM koji je podržao proces priključivanja Srbije ESS-u. Jedno od predavanja je održao i profesor Peter Farago, profesor na Univerzitetu u Lozani i prethodni direktor FORS-a (Švajcarski ekspertski centar u oblasti društvenih nauka).

Letnja škola je zatvorena 9.jula, a u toku četiri dana obuke svi učesnici su imali priliku da se upoznaju sa različitim savremenim metodama prikupljanja i obrade podataka koristeći SPSS program.

Osnovna zamisao iza organizovanja letnje škole jeste jačanje kapaciteta istraživača u oblasti društveno-humanističkih nauka u Srbiji, što je ujedno i jedan od ciljeva samog priključivanja Srbije ESS-u.
Na kraju obuke, v.d. direktora Naučno tehnološkog parka Beograd Gordana Danilović Grković, pozdravila je učesnike i uručila sertifikate svim polaznicima.