Успешно завршен први Летњи студентски стартап камп 2018 - Naučno-tehnološki park Beograd

Uspešno završen prvi Letnji studentski startap kamp 2018

Uspešno završen prvi Letnji studentski startap kamp 2018 1

Nakon četiri dana intenzivnog rada sa skoro 60 studenata podeljenih u 11 timova koji su rešavali probleme u različitim oblastima, u petak 13. jula je završen prvi Letnji studentski startap kamp organizovan od strane Naučno-tehnološkog parka Beograd, uz podršku Švajcarske vlade i u partnerstvu sa Gradom Beogradom i Centrom za razvoj karijere UB.

Studenti su tokom programa imali prilike da rade na definisanju problema, ciljnih grupa i rešenja po LEAN startap metodologiji, da steknu iskustvo u timskom radu kao i da razviju veštine uspešnog prezentovanja, uz neverovatnu energiju, proaktivnost i u sjajnoj atmosferi, i za 4 dana uspeli da savladaju uspešno ceo program.

Na završnici kampa je proglašen i pobednički tim: Eko table koji se bavio rešavanjem problema organskog otpada, a učesnicima su takođe podeljeni sertifikati i nagrade koje je uručila direktorka NTP Beograd. Zahvaljujemo se svim učesnicima, kao i sponzorima: kompaniji Coca Colaa, Flixbus i Interventure na podršci u sprovođenju ovog kampa.

Studenti su pokazali ogroman potencijal mladih ljudi u Srbiji u oblasti inovacija i ubeđeni smo da će mnogi od njih nastaviti svoj startap put u NTP Beograd.