У Научно-технолошком парку Београд одржана додела диплома првој генерацији полазника IT Bootcamp-a - Naučno-tehnološki park Beograd

U Naučno-tehnološkom parku Beograd održana dodela diploma prvoj generaciji polaznika IT Bootcamp-a

U Naučno-tehnološkom parku Beograd održana dodela diploma prvoj generaciji polaznika IT Bootcamp-a 9

U Naučno-tehnološkom parku Beograd danas su dodeljene diplome prvoj generaciji polaznika IT Bootcamp-a, koji je trajao 8 nedelja. 56 polaznika, podeljenih u dve grupe, pohađali su intenzivnu obuku iz kurseva razvoja veb stranica i testiranja softvera (QA). Obuke su održavane u NTP Beograd i bile su namenjene pružanju pristupa osnovnom IT znanju studentima drugih disciplina, diplomcima srednjih škola i nezaposlenima radi širenje inspiracije za rad u IT industriji.

Svečanoj dodeli diploma prisustvovali su direktorka NTP Beograd Gordana Danilović Grković, Petar Marković kokreator i donator IT Bootcamp-a, Maja Vranić iz Fondacije Ana&Vlade Divac i Barbara Petrović menadžerka IT Bootcamp-a. Polaznici su istakli da su obuke bile izuzetno korisne, da su dosta toga naučili, a 5 njih je već našlo radno angažovanje nakon završenih obuka.

Krajem avgusta sa obukom je počela i druga generacija polaznika IT Bootcamp-a u Naučno-tehnološkom parku Beograd. IT Bootcamp je neprofitna škola koja pruža besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku za formalno IT obrazovanje.