Тринаести EU Research Liaison Officers meeting у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Trinaesti EU Research Liaison Officers meeting u NTP Beograd

Trinaesti EU Research Liaison Officers meeting u NTP Beograd

U Naučno-tehnološkom parku Beograd danas je počeo dvodnevni EU Research Liaison Officers meeting, godišnji sastanak administratora za podršku naučno-istraživačkom radu mreže UNICA.

Ovogodišnji skup, u organizaciji Univerziteta u Beogradu i UNICA, trinaesti je po redu, a okupio je iskusne službenike sa univerziteta zemalja  članica UNICA koji se bave administrativnim, pravnim i finansijskim aspektima evropskih istraživačkih projekata.

Otvaranju skupa prisustvovala je Ivanka Popović, rektor Univerziteta u Beogradu, koja je istakla važnost ovakvih skupova u razmeni prakse  i njihov značaj u izazovima sa kojim se sistemi obrazovanja danas suočavaju, kao što je problem odliva mozgova. Pomoćnik ministra prosvete Bojan Tubić naglasio je da država podržava ovakve projekte, a pristune je pozdravila i poželela im dobrodošlicu i Gordana Danilović Grković, v.d. direktora NTP Beograd, istakavši da Park predano radi na jačanju inovacionog eko sistema u zemlji, u cilju dalje komercijalizacije inovacija, povećanja izvoza i zapošljavanja.

Godišnji sastanci administratora za podršku naučno-istraživačkom radu mreže UNICA održavaju se od 2006. godine, naglasila je Kris Dejonckheere, generalni sekretar UNICA.