sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Western Balkan Startup Forum 18. i 19. decembra u Nikšiću

U Nikšiću se danas i sutra održava međunarodna konferencija „Western Balkan Startup Forum“, u organizaciji Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis. Konferencija ima za cilj analizu uslova za razvoj startap ekosistema na Zapadnom Balkanu i definisanje preporuka za mere podrške za tehnološki razvoj vođen inovacijama u regionu.

Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd učestvovala je na panelu Western Balkans Startup Ecosystem, održanom odmah nakon svečanog otvaranja konferencije. Na panelu koji je okupio predstavnike tehnoloških parkova i institucija iz regiona koje podržavaju razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva, razgovaralo se modelima i merama podrške sistema za izgradnju startup ekosistema, koja je uloga obrazovanja i istraživačkih institucija u tom procesu, uslugama i aktivnostima koje stimulišu mlade da se upuste u preduzetničke vode.

Danilović Grković govorila je o važnosti uloge naučno-tehnoloških parkova u kreiranju inovacionih sistema, zapošljavanju mladih i promociji izvoza, istakla njihov značaj za regionalni razvoj i predstavila razvojni put i rezultate NTP Beograd, koji tri godine nakon osnivanja okuplja više od 70 kompanija koje radno angažuju preko 650 inženjera.