sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Western Balkan Startup Forum 18. и 19. децембра у Никшићу

У Никшићу се данас и сутра одржава међународна конференција „Western Balkan Startup Forum“, у организацији Иновационо предузетничког центра Технополис. Kонференција има за циљ анализу услова за развој стартaп екосистема на Западном Балкану и дефинисање препорука за мере подршке за технолошки развој вођен иновацијама у региону.

Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно-технолошког парка Београд учествовала је на панелу Western Balkans Startup Ecosystem, одржаном одмах након свечаног отварања конференције. На панелу који је окупио представнике технолошких паркова и институција из региона које подржавају развој иновација и технолошког предузетништва, разговарало се моделима и мерама подршке система за изградњу стартуп екосистема, која је улога образовања и истраживачких институција у том процесу, услугама и активностима које стимулишу младе да се упусте у предузетничке воде.

Даниловић Грковић говорила је о важности улоге научно-технолошких паркова у креирању иновационих система, запошљавању младих и промоцији извоза, истaкла њихов значај за регионални развој и представила развојни пут и резултате НТП Београд, који три године након оснивања окупља више од 70 компанија које радно ангажују преко 650 инжењера.