IMAGINE IF! Meet&Greet susret okupio mentore i finaliste takmičenja - Naučno-tehnološki park Beograd

IMAGINE IF! Meet&Greet susret okupio mentore i finaliste takmičenja

Nakon što su izabrani finalisti prvog IMAGINE IF! takmičenja za startape u oblasti zdravstva u Srbiji, mentori i finalisti predstavili su se po prvi put jedni drugima na Meet&Greet susretu održanom sinoć u NTP Beograd. Kao specijalni gosti prisustvovali su i predstavnici  Globalnog preduzetničkog programa (Global Entrepreneur Programme, GEP) – vodećeg programa Vlade Velike Britanije za privlačenje preduzetnika svetske klase i inovativnih preduzeća, Derek Gudvin (Derek Goodwin) i Entoni Šin (Anthony Sheehan).

Druženje je bilo sjajna prilika da se razmene iskustva, uspostave novi kontakti, kao i da se mladi ljudi sa inovativnim idejama povežu sa stručnjacima i investitorima koji im mogu pomoći u razvoju i komercijalizaciji poslovnih ideja.

O važnosti mentorstva i trendovima u primeni tehnoloških rešenja u zdravstvu govorila je Jelena Begović, direktorka Instituta za molekuralnu genetiku i genetičko inženjerstvo, i jedna od mentora.

Događaj su podržale i kompanije Zlatiborac i vinarija Jokić, čije proizvode su učesnici imali priliku da degustiraju.

Podsetimo, u finale prvog lokalnog IMAGINE IF! takmičenja u Srbiji prošlo je 12 timova: Safe Cath, IMGGE, Smart Research, HerbElixa, EasyTech, Educated, AYA, HeartPalTech, ECG for everybody, AsthmaPal, eHat i AclepiusTech. Oni će se za titulu najboljeg boriti 7. marta u NTP Beograd.