sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Završen zimski studentski startap kamp u NTP Beograd

Prvi zimski studentski start-up kamp ParkUP! završen je danas u NTP Beograd. Oko 60 studenata polaznika prošlo je u prethodnih 5 dana kroz oko 15 interaktivnih predavanja i radionica: od definisanja problema, ciljnih grupa i rešenja po Lean startap metodologiji, preko razvijanja veština prezentovanja, javnog nastupa i pristupa društvenim mrežama. Učešćem na programu studenti su imali priliku da prođu ključne korake u formiranju uspešnog startapa i upoznaju se sa preduzetnicima, startap osnivačima i mentorima koji su im preneli značajna iskustva i savete za lični i profesionalni razvoj.

Tokom kampa formirano je i 11 timova koji su pred stručnim žirijem danas i pitch-ovali svoje ideje, na kojima su radili tokom prethodnih 5 dana. U završnici na Demo day-u izabran je i najbolji: tim Alter 5, čije rešenje bi trebalo da obezbedi čistiji vazduh, a tokom trajanja kampa uspeli su da naprave čak i prvi prototip. Pobednički tim, između ostalog, nagrađen je i tromesečnom podrškom NTP Beograd u daljem razvoju svoje ideje.

Gordana Danilović Grković v.d. direktora NTP Beograd uručila je  svim polaznicima kampa sertifikate o uspešno završenoj obuci, čestitajući im na sjajnoj energiji, entuzijazmu i proaktivnošću čime su, kako je istakla, još jednom pokazali ogroman potencijal mladih ljudi u Srbiji u oblasti inovacija. Ona je pozvala sve učesike  da ne odustaju od svojih ideja i želje da menjaju svet, dodajući da je uverena da će mnogi od njih nastaviti svoj start-up put.

Startap kamp ParkUP!, Naučno-tehnološki park Beograd organizovao je uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske.  Partneri na projektu su i Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta u Beogradu, Centar za razvoj karijere UB, a veliku zahvalnost NTP Beograd duguje i prijateljima ParkUP!a: kompaniji Knjaz Miloš, Flixbus, Ferdinand knedlama, Slatkoteci, RobRoy1884, firmi Džoks.

ParkUP! je drugi po redu studenstki startap kamp koji Naučno-tehnološki park organizuje kako bi mladim akademcima omogućio da zakorače u startap svet i savladaju osnove u razvoju jednog startapa. Prethodni, letnji kamp održan je u junu 2018. godine, a naredni studente očekuje već predstojećeg leta.