Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске посетио НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske posetio NTP Beograd

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Srđan Rajčević posetio je danas Naučno-tehnološki park Beograd, gde se sastao sa Gordanom Danilović Grković, v.d. direktorom NTP Beograd.

Danilović Grković je upoznala ministra sa razvojnim putem naučno-tehnološkog parka na Zvezdari, programima podrške namenjenim članicama, saradnjom koju NTP Beograd ostvaruje sa drugim naučno-tehnološkim parkovima i organizacijama koje podržavaju inovacije, kao i dosadašnjim rezultatima. Posebno je istakla značaj naučno-tehnoloških parkova za kreiranje inovacionih sistema i regionalni razvoj, te da su ovakvi instrumenti podrške od velike važnosti kako bi se iskoristio potencijal mladih ljudi i kvalitetan talentovani kadar zadržao u zemlji.

Ministar Rajčević je izrazio zadovoljstvo povodom posete, navodeći da je impresioniran rezultatima koje je NTP Beograd postigao za tri godine. Poseta je, istakao je, od velikog značaja za ministarstvo budući da tragaju za modalitetom za razvoj naučno-tehnološkog parka, u koji postoji plan da investiraju, te da su im iskustva iz regiona od velike važnosti.

Rajčević je tokom posete NTP Beograd obišao i Fond za inovacionu delatnost.