sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

U NTP Beograd održana konferencija Transferade Investor`s day

Konferencija Transferade Investor`s day, u organizaciji češke firme EcoMole,  koja je na jednom mestu okupila inovatore sa univerziteta i istraživačkih instituta, predstavnike naučno-istraživačke zajednice, investitore i vodeće stručnjake u oblasti transfera tehnologije, održana je 9. aprila u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Skup je bio prilika da se deset najperspektivnijih projekata, po mišljenju domaćih i međunarodnih eksperata, predstavi potencijalnim investitorima u cilju njihove komercijalizacije i kreiranja novih proizvoda, a  sertifikat za najbolju prezentaciju projekta dobla je dr Zorica Branković, profesor sa Instituta za Multidisciplinarna istraživanja, univerziteta Beograd, za projekat Biopolymer emulsion for active packaging, manufactured devices and other applications (B-Fresh).

Učeshicima se u ime domaćina – NTP Beograd, obratila Marija Mirković, saradnik za međunarodnu saradnju i upravljanje projektima, Tomaš Novotny, direktor EcoMole -a u ime organizatorima, a skup je podržala i Ambasada Češke Republike u Beogradu čiji je ambassador, gospodin Tomaš Kuhta prisustvovao događaju.

O najboljem projektu odlučio je stručni žiri u sastavu Vesna Mandić, profesor na Univerzitetu u Kragujevcu, Jelena Plavanski, direktorka Asocijacije biznis anđela Srbije, Hazel Stewart, saradnik Cleveland Scott York, John Normanton, osnivač i direktor Oxandia Ltd i Gerry Ronan, direktor Swansea Innovations.