sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Nagrađene najbolje ženske inovacione ideje – Art lab studiju specijalna nagrada NTP Beograd

U Naučno tehnološkom parku Beograd danas su potpisani ugovori sa pobedničkim timovima takmičenja za najbolju žensku ideju u organizaciji grada Beograda. Svečanosti kojom je označena  poslednja faza projekta „Zauzmi stav – razvijaj ideju” sa nagradnim fondom od pet miliona dinara, prisustvovali su član Gradskog veća Dragomir Petronijević, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, kao i v.d. direktora Naučno tehnološkog parka Beograd,  Gordana Danilović Grković.

Od 106 timova u finalni deo se plasiralo njih 20, a pet najboljih je nagrađeno novčanim sredstvima. Prvo mesto pripalo je timu HerbElixa, drugoplasirani je Izvor seoske hrane sa novim konceptom zdrave hrane, dok je Art lab studio osvojio treće mesto i specijalnu nagradu Naučno-tehnološkog parka – set usluga sa mentorskom podrškom za razvoj ideje. Ovaj tim razvija jedinstveni uređaj u oblasti kulturnog nasleđa, menja tradicionalnu tehniku modernom tehnologijom i pomoći će restauratorima da očuvaju umetničko blago naše zmelje. Naučno-tehnološki park ovim nastavlja podršku razvoja tehnološkog preduzetništva i afirmaciju osnaživanja žena u biznisu.

Među pet nagrađenih timova su i učenice Poljoprivredne škole u Krnjači za novi hleb od biljke jujuba i poslastičarnica Šuma za proizvode od šumskog voća.