Технологија мења правила игре - Како технолошке иновације утичу на спортску индустрију 15. маја на Colosseum Sports Tech Summit-u у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Tehnologija menja pravila igre – Kako tehnološke inovacije utiču na sportsku industriju 15. maja na Colosseum Sports Tech Summit-u u NTP Beograd

Preko fotofiniša, hawk eye-a, VAR sistema i live prenosa najpopularnijih mečeva na društvenim mrežama, tehnologija menja sport kakav poznajemo. Ove teme biće i u fokusu Colosseum Sports Tech Summit-a, 15. maja u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Reč je o centralnom događaju u okviru prvog programa podrške inovacijama u sportu – Colosseum Sports Tech Serbia, koji Naučno-tehnološki Park realizuje u saradnji sa Colosseum Sport iz Izraela, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ambasade Izraela u Beogradu.

Događaj će okupiti vodeće međunarodne i lokalne eksperte, sportiste i inovatore, sa namerom da se pokrene diskusija o temama, potrebama industrije, uticaju i značaju primene tehnoloških inovacija u ovoj oblasti.

Na skupu će biti reči o unapređenju performansi sportista pod uticajem tehnologije, novim načinima  emitovanja sportskih sadržaja, primeni virtuelne stvarnosti (VR) i veštačke inteligencije (AI) i promenama u angažovanju gledalaca. O gejmingu i esportu koji privlači 320 miliona gledalaca širom planete, govoriće predstavnici nacionalnog esport tima Srbije i vodećih kompanija u ovoj industriji.

Između ostalih, na Samitu učestvuju i bivši odbojkaš, olimpijski šampion Vladimir Grbić, odbojkašica i osnivač startapa KidCard Ivana Đerisilo, izraelska olimpijska plivačica Adi Bichman, sportski menadžer Miško Ražnatović.

U Beograd dolaze i predstavnici vodećih svetskih sport-tech kompanija Intel Sports i Playsights, kao i jedan od najznačajnihijih internacionalnih fudbalskih sudija FIFA/UEFA koji će govoriti o primeni VAR sistema, Orel Grinfeeld. Posetioci će imati priliku da čuju i kako je Izrael razvio okruženje za osmišljavanje novih tehnoloških rešenja u ovoj oblasti, kreirajući istovremeno dinamičan, izvozno orjentisan sport-tech sistem koji nastavlja da podstiče rast startapa.

Sport-tech industrija napreduje neverovatnom brzinom, privlačeći sve više investicija, a kako je Srbija već prepoznata kao nacija sa izuzetnim sportskim uspesima, kao i velikim potencijalom za razvoj tehnologija, Colosseum Sports Tech Serbia ima za cilj da ubrza i ohrabri dalji razvoj srpske startap scene u ovoj oblasti.

Učešće na Samitu je besplatno, uz obaveznu registraciju na sajtu www.colosseum-serbia.rs gde je dostupna  celokupna agenda.