sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Jednak pristup sportu za svu decu – UNICEF podržava program inovacija Colosseum Sports Tech Serbia

Sport i rekreacija u Srbiji imaju veliki potencijal kao sredstvo za razvoj i društvenu promenu i zato nam je posebno zadovoljstvo što je naš program podrške inovacijama u ovoj oblasti – Colosseum Sports Tech Serbia, koji NTP Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport, podržao i UNICEF.

Podrškom ovom programu, UNICEF posebno ohrabruje startape čija rešenja podstiču jaču vezu sporta i dece – čine sport inkluzivnijim, pristupačnijim, atraktivnijim i naročito dostupnim za decu sa posebnim potrebama.

– Za UNICEF, sportski programi su važni jer olakšavaju osećaj pripadnosti i prihvatanja kroz interakciju sa vršnjacima, stvaranje okruženja koje javno prepoznaje dostignucća pojedinaca iz marginalizovanih grupa i doprinose socijalnoj inkluziji. Inovacije u tome mogu da odigraju odlučujuću ulogu i zato je važno dati podršku inicijativama i rešenjima koje ohrabruju ovakve ideje – ističu u UNICEF-u.

Prijave za program Colosseum Sports Tech Serbia otvorene su do 26. maja. Mogućnost da konkurišu imaju startapi koji razvijaju nova tehnološka rešenja u svim sferama sporta.

Više informacija na www.colosseum-serbia.rs