Отворен Регионални иновациони стартап центар НТП Чачак - Naučno-tehnološki park Beograd

Otvoren Regionalni inovacioni startap centar NTP Čačak

U Čačku je danas otvoren Regionalni inovacioni startap centar NTP Čačak namenjen mladim pojedincima i timovima koji žele da razvijaju inovativne startap ideje i unapređuju poslovno okruženje!

Cilj ovog startap centra je stalni rad na unapređenju uslova za razvoj savremenih tehnologija, primena rezultata naučnih istraživanja kroz inovacione delatnosti i poslovnu inkubaciju startap timova, u čemu je, prenosom znanja i iskustva, Naučno-tehnološki park Beograd pružio veliku podršku NTP Čačak.

Regionalni inovacioni startap centar je projekat na kom Naučno tehnološki park Čačak, radi poslednjih 8 meseci i realizovan je uz finansijsku podršku Vlade Republike Srbije i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj. Novi prostor na Trgu ustanka 2, opremljen je “coworking” prostorom, modernom konferencijskom salom, poslovnim prostorijama i najsavremenijom opremom iz oblasti informacionih tehnologija i robotike.

Predsednica Vlade RS Ana Brnabić rekla je da je ovo budućnost Srbije i ono što će je povući napred kako bi nadoknadili izgubljeno vreme.

– Videla sam danas ogromne talente i ogromno znanje ali i kvalitet ideja koje imaju, a koje su primenjive i mogu biti profitabilne. Srećna sam što imamo ovoliki potencijal u Čačku. Na ovome smo radili svi zajedno i to samo potvrđuje da bez sinergije svih nas nema uspeha.

Direktor Naučno tehnološkog parka Mirko Pešić istakao je zadovoljstvo zbog novih kapaciteta za razvoj inovativnih timova i pojedinaca.

– Imamo dobru saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka i Visokom školom tehničkih strukovnih studija i usmerićemo naš rad ka razvoju inovacija u svim privrednim delatnostima.

Otvaranju startap centra u Čačku prisustvovali su i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović,  gradonačelnik Čačka Milun Todorović, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd Gordana Danilović-Grković, kao i veliki broj studenata i mladih ljudi.