Наступ НТП Београд и његових чланица на 63. Сајму технике и техничких достигнућа - Naučno-tehnološki park Beograd

Nastup NTP Beograd i njegovih članica na 63. Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

I ove godine Naučno-tehnološki park Beograd bio je deo beogradskog Sajma tehnike i tehničkih dostignuća na Beogradskom sajmu, koji je od 21. do 24. maja okupio 600 domaćih i stranih direktnih i indirektnih izlagača i posetioca, iz više od 30 zemalja.

NTP Beograd nastupio je zajedno sa kompanijama članicama koje su predstavile svoje inovacije:  mBrain Train, NovelIC, Gimatic, Teodesk, Futuring, SmartResearch, Infohome, PirateArt i Alter 5, dok su predstavnici NTP Beograd upoznali posetioce sa aktuelnim programima podrške razvoju inovacija i tehnološkog preduzetništva.

Na sajmu su između ostalog prezentovani i Colosseum Bootcamp, program podrške inovacijama u oblasti sporta koji NTP Beograd sprovodi u saradnji sa izraeslkim Colosseum Sport, a svi zainteresovani predstavnici istraživačkih institucija i univerziteta, kao i malih i srednjih preduzeća mogli su da se informišu o dodeli inovacionih vaučera za inovativne projekte u Jadransko-jonskom regionu. Reč je o aktuelnom OIS-AIR Proof of Concept Pozivu, finansijskoj podršci za najbolje inovativne projekte koje zajednički razvijaju istraživački instituti i mala i srednja preduzeća (MSP) u ovoj regiji, u vrednosti od 18.500 EUR po projektu, a koja se sprovodi u okviru OIS-AIR Adrion projekta, na kome je jedan od partnera i Naučno-tehnološki park Beograd.

Ovogodišnji 63. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća održan je pod sloganom „Vreme je za nove tehnologije“, kao mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0.