У НТП Београд одржано финале националног такмичења за најбољу студентску идеју 2019 - Naučno-tehnološki park Beograd

U NTP Beograd održano finale nacionalnog takmičenja za najbolju studentsku ideju 2019

U Naučno-tehnološkom parku je 31. maja održano finale nacionalnog takmičenja za najbolju studentsku ideju 2019. Od 10 najboljih timova sa sedam visokoobrazovnih ustanova u Srbiji njih 8 je predstavilo svoju ideju.

Prvo mesto pripalo je timu „Knjiga priča“ za ideju knjigaprica.com. Nagrada u iznosu od 150.000 dinara obezbeđena je u saradnji kompanije SBB i Univerziteta Kragujevac.

Drugo mesto osvojio je „HART“ tim sa idejom „Auto Home“. Nagradu od 100.000 dinara obezbedili su Univerzitet Novi Sad, Univerzitet u Nišu, državni univerzitet Novi Pazar i Metropoliten univerzitet. Ove institucije obezbedile su nagradu i za trećeplasirani tim “Supergirls of Sciences” i njihovu ideju “BioHidroFertilyzer”.

O najboljim studentskim idejama odlučivali su prof. dr Vesna Mandić, kordinator projekta IF4TM, sa Univerziteta u Kragujevcu, prof dr Miladin Kostić, rektor Univerziteta u Novom Pazaru, Dragan Domazet, rektor beogradskog Metropoliten Univerziteta, Goran Stojanović sa Univerziteta u Novom Sadu i Marina Vukobratović-Karan iz Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.