У НТП Београд одржано финале националног такмичења за најбољу студентску идеју 2019 - Naučno-tehnološki park Beograd

У НТП Београд одржано финале националног такмичења за најбољу студентску идеју 2019

У Научно-технолошком парку је 31. маја одржано финале националног такмичења за најбољу студентску идеју 2019. Од 10 најбољих тимова са седам високообразовних установа у Србији њих 8 је представило своју идеју.

Прво место припало је тиму „Књига прича“ за идеју knjigaprica.com. Награда у износу од 150.000 динара обезбеђена је у сарадњи компаније СББ и Универзитета Крагујевац.

Друго место освојио је „HART“ тим са идејом „Auto Home“. Награду од 100.000 динара обезбедили су Универзитет Нови Сад, Универзитет у Нишу, dржавни универзитет Нови Пазар и Метрополитен универзитет. Ове институције обезбедиле су награду и за трећепласирани тим “Supergirls of Sciences” и њихову идеју “BioHidroFertilyzer”.

О најбољим студентским идејама одлучивали су проф. др Весна Мандић, кординатор пројекта ИФ4ТМ, са Универзитета у Крагујевцу, проф др Миладин Костић, ректор Универзитета у Новом Пазару, Драган Домазет, ректор београдског Метрополитен Универзитета, Горан Стојановић са Универзитета у Новом Саду и Марина Вукобратовић-Каран из Министарства просвете науке и технолошког развоја.