sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

U NTP Beograd održan četvrti B2B događaj u okviru GIVE projekta

Srpski automobilski klaster organizovao je 19 i 20. juna četvrte B2B susrete u okviru projekta Green ICT Development (GIVE) u Beogradu, a nakon što je prvog dana održan sastanak partnera na projektu u prostorijama GIZ-a, glavni događaj održan je drugog dana u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Prisutne je na početku pozdravio Igor Vijatov, direktor Automobilskog klastera Srbije, dok je Ana Naidenova, izvršna direktorka ICT klastera Bugarska predstavila GIVE projekat. Pierluigi Ghione, generalni direktor MAGNA Seating Division za jugoistočnu Evropu održao je predavanje na temu Digitalna budućnost automobilske industrije, dok je Filip Mrdak predstavio Centar za digitalnu transformaciju: nacionalni odgovor na globalne trendove i potrebe.

U trećoj sesiji događaja četiri kompanije predstavile su svoja inovativna rešenja, usluge i najbolje prakse, među kojima su bile i članice NTP Beograd: Novelic, koji je predstavio senzor tehnologije koje razvija i Festo , čiji je predstavnik održao prezentaciju na temu automatizacije proizvodnih procesa. Kompanija Mitsubishi Electric predstavila je fabričke automatske platforme u kompaniji, a svoje proizvode i usluge prezentovala je i kompanija Andromeda Holding.

Događaj je završen kratkim B2B sastancima između učesnika tokom kojih se razgovaralo o trenutnim aktivnostima, proizvodima, uslugama, zajedničkim projektima, partnerstvima,  a razmenjena su i iskustava i informacije na tržištu.

Sledeći GIVE B2B događaj biće organizovan 24-25. septembra 2019. godine u Sofiji, najavio je organizator.