Почео летњи студентски стартап камп ParkUP! 2019 - Naučno-tehnološki park Beograd

Počeo letnji studentski startap kamp ParkUP! 2019

Više od 60 studenta započelo je danas učešće na drugom letnjem studentskom startup kampu ParkUP! u NTP Beograd!

Već prvog dana studenti su izabrali oblasti i formirali timove u kojima će raditi u narednim danima, tokom kojih će  slušati predavanja iskusnih osnivača startapa, učiti o Lean metodologiji, raditi na Canvas modelima, testirati probleme, rešavati izazove, i na kraju predstaviti svoju ideju pred renomiranim žirijem na Demo Day-u!

Svoja iskustva sa prethodnog, zimskog kampa u NTP Beograd sa njima je danas podelio AlgiOx tim, koji je razvo najbolju ideju na predhodnom ParkUP! kampu, ovogg februara i nastavio dalje da razvija svoj startap. Branimir Rakić, osnivač OriginTrail-a podelio je sa polaznicicma kampa svoju priču o tome kako izgleda put od odluke da se napusti korporativni posao „od 9 do 17h“, pa sve do otvaranja kancelarija na više lokacija u svetu.

Narednih dana studente čekaju interaktivna predavanja i radionice bazirane na Lean metodologiji kroz koje će raditi na razvoju  preduzetničkih, liderskih i timskih veština, a svet startapa upoznaće i na zanimljiv način kroz edukativne igrice, druženje i zabavu.

Partner NTP Beograd na realizaciji ovog programa su Poslovno-tehnološki inkubator Tehničkih fakulteta Beograd, zatim UNICEF, Centar za razvoj karijere UB, , kamp se održava uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske, a jedinstvenom iskustvu i zanimljivom druženju tokom narednih dana doprineće i prijatelji letnjeg ParkUP! kampa  – kompanije Knjaz Miloš, Flixbus, Nestle, RobRoy1884 i Zdrawo slatko.

Fotografije pogledajte na našoj Facebook strani.