Продужен рок за иновационе ваучере - Пријаве на Позив за истраживаче у оквиру OIS-AIR PoC Позива до 31. јула - Naučno-tehnološki park Beograd

Produžen rok za inovacione vaučere – Prijave na Poziv za istraživače u okviru OIS-AIR PoC Poziva do 31. jula

Na inicijativu velikog broja istraživača, Poziv za istraživače (Call for ideas) u okviru OIS-AIR Proof of Concept Poziva (PoC Call), koji nudi finansijsku podršku za najbolje inovativne projekte koje zajednički razvijaju istraživački instituti i mala i srednja preduzeća (MSP) u Jadranskom-jonskom regionu, produžen je do 31. jula.

Deset najboljih projekata, podsetimo, dobiće inovacione vaučeru u vrednosti od 18.500 EUR po projektu radi podrške komercijalizaciji istraživanja u dobre poslovne modele.

Javne istraživačke instutucije i univerziteti pozvani su da predstave rezultate svojih istraživanja, patente ili razvijene tehnologije na INNOVAIR platformi.

U narednoj fazi PoC Poziva, usmerenoj na ohrabrivanje razvoja zajedničkih inovativnih projekata između istraživačkih timova i MSP, sprovešće se spajanje objavljenih istraživačih predloga sa kompanijama i Poziv za podnošenje zajedničkih istraživačkih projekata (Call for Projects), koji će biti otvoren do 30. Septembra, dok će projekti koji će dobiti vučere biće poznati do kraja oktobra.

Ako ste istraživač sa sedištem u Jadransko-jonskom regionu i zainteresovani ste za predstavljanje svojih istraživačkih rezultata ili tehnologije – registrujte se na OIS-AIR  INNOVAIR platformi, popunite prijavni obrazac i iskoristite priliku da dobijete finansijsku podršku za komercijalizaciju vaših istraživanja!

OIS-AIR  PoC Poziv je transnacionalna inicijativa koju promoviše OIS-AIR mreža ustanovljena od strane predstavnika šest zemalja (Italija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Grčka i Albanija), partnera na projektu Uspostavljanje otvorenog inovacionog sistema Jadransko-jonske regije (OIS-AIR), u cilju jačanja ekonomskog rasta i konkurentnosti.

Poziv podržava zajednički razvoj i komercijalizaciju istraživačkih projekata pre svega između istraživačkih centara i MSP u oblasti transporta i mobilnosti, energije i životne sredine, agro-bioekonomije, kao i njihovo testiranje u laboratorijama ili u relevantnom okruženju. Podržani projekti moraju biti sufinansirani od strane aplikanata putem nenovčanog učešća u radu iz vlastitih sredstava.

Projekat Uspostavljanje otvorenog inovacionog sistema Jadransko-jonske regije (OIS-AIR), finansiran je u okviru Inerreg Adrion programa EU.