sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Ključne stavke kako uskladiti poslovanje sa novim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Usklađivanje sa novim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti složen je i kontinuiran proces, a među najvažnijim stavkama potrebno je: mapirati podatke koje prikupljate, odrediti svrhu kako će se oni koristiti, da li postoji obrađivač koji u vaše ime obrađuje te podatke i kako regulisati odnos, da li te podatke “iznosite” dalje, koja je usluga koju pružate i koji zakoni se na nju primenjuju budući da Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ne egzistira sam.

Proces mora biti transparentan, podaci koje koristimo tačni, potrebno ih je čuvati samo u roku neophodnom za svrhu obrade, na način koji obezbeđuje njihovu zaštitu.

Ovo su neke od ključnih stvari koje su se mogle čuti na Innovation Talk Upravljanje podacima:Checklist za tvoj biznis juče u NTP Beograd.

Sagovornici o novom Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, koji je na snazi od prošle nedelje, bili su: Nevena Ružić iz Kancelarije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti, koja je sjajno poznavanje ove oblasti strpljivo podelila sa svim učesnicima, Tijana Zlatković iz kompanije KupujemProdajem koja je podelila njihova iskustva u procesu usklađivanja sa novom regulativom i Bojan Perkov iz SHARE Foundation koji je pomogao da shvatimo koja su nam prava i obaveze.

Na skupu je bilo reči i o tome kako će dalje teći provera usklađenosti, GDPR-u, uticaju nove regulative na ecommerce, marketing aktivnosti i druge oblasti poslovanja, ko je u obavezi da ima lice za zaštitu podataka ličnosti, obradi ovakvih podataka od strane poslodavca…

Atmosferu sa događaja pogledajte u foto galeriji