Одржана регионална конференција о иновацијама у предузетништву у туризму - Naučno-tehnološki park Beograd

Održana regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu

U Naučno-tehnološkom parku Beograd danas je održana Regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, a konferenciju je svečano otvorio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

– Podaci svetske turističke organizacije govore da je turizam u svetu prošle godine oborio sve rekorde. Rast globalne turističke industrije dobrim delom je posledica razvoja inovacija i novih tehnologija, naravno i svih digitalnih usluga turizma koje utiču na smanjenje cene, unapređenje ponude i poboljšanje korisničkog iskustva što je dovelo do masovnije mobilnosti i putovanja kod ljudi – istakao je ministar Popović na otvaranju.

Konferencija se održava u susret Međunarodnom danu turizma, a pokrovitelj je Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Učesnici su imali priliku da razmene iskustva i da na interaktivan način steknu nova znanja o temama: inovacije i preduzetništvo u turizmu – inovativne poslovne prakse i strategije u upravljanju turističkim destinacijama i formiranju turističkog proizvoda, turizam i digitalna transformacija – mogućnosti i izazovi: primena novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacije. Tokom konferencije moglo se čuti da Srbija i zemlje iz regiona idu u korak sa savremenim trendovima i tehnologijama, kao i kako seosko domaćinstvo može postati prava turistička atrakcija.

Kao prateći prograk konferencije u Naučno-tehnološkom parku je postavljena izložba PTT muzeja „Inovacije u oblasti komunikacija i telekomunikacija – Pošta Srbije”.

Događaj je okupio oko sto učesnika – preduzetnika u turizmu, lokalnih turističkih organizacija, javnih preduzeća, udruženja, studenata turizma, IT eksperata, stručnjaka za marketing, medija i drugih subjekata zainteresovanih za inovativni koncept i strategiju poslovanja.

Organizator konferencije je Centar za tranziciju i ljudska prava „Spektar“, dok je Naučno-tehnološki park Beograd prijatelj današnjeg skupa.