Како настају идеје које мењају свет - Радионица НТП Београд са младим истраживачима у Петници - Naučno-tehnološki park Beograd

Kako nastaju ideje koje menjaju svet – Radionica NTP Beograd sa mladim istraživačima u Petnici

Ovu nedelju započeli smo sjajnim druženjem sa mladim istraživačima, polaznicima četvorodnevnog Jesenjeg seminara biologije u Petnici.

Naša Nevena Janković održala je u ponedeljak 7. oktobra radionicu „Kako nastaju ideje koje menjaju svet“, a sa učenicima završne godine srednjih škola i studentima prve godine pričala je o pokretanju startapa – kako uočiti problem i razvijati proizvod/uslugu koji je ciljna grupa spremna da plati, Upoznali su se i sa nekim od uspešnih primera health-tech startapa, a posebno su se zainteresovali za Imagine IF! program koji sprovodimo u saradnji sa Innovation Forum Cambridge , koji pruža podršku upravo razvoju inovacija u oblasti medicine i srodnih nauka, kao i za naš ParkUP! studentski kamp za sve akademce zainteresovane da zakorače u svet preduzetništva!

Nadamo se ponovnom susretu uskoro i prilici da mladim, obrazovanim ljudima približimo svet tehnološkog preduzetništva i pomognemo kako da prepoznaju potencijal svojih ideja!