Офир Франк, серијски предузетник и CTO Maccabi Tel Aviv BasketBall - Следећа велика спортска технологија могла би настати у Србији - Naučno-tehnološki park Beograd

Ofir Frank, serijski preduzetnik i CTO Maccabi Tel Aviv BasketBall – Sledeća velika sportska tehnologija mogla bi nastati u Srbiji

Završnica Colosseum Sports Tech Serbia programa okupiće, osim sjajnih timova Colosseum Bootcamp-a i vodeće svetske serijske preduzetnike, predstavnike investicionih i venture fondova koji u Beograd stižu da vide tehnološka rešenja razvijena tokom programa, a sa svima koji tog dana budu sa nama podeliće i svoju ekspertizu! Svi zajedno, još jednom pokrećemo diskusiju na temu sportskih tehnologija, aktuelnim trendovima i prostorom za inovacije u sferi sporta.

Kako nova tehnološka rešenja koriste sportistima, za šta ih koriste i kako timovi sarađuju sa njihovim kreatorima, pre svega startapima, vrlo dobro zna i Ofir Frank, CTO u košarkaškom klubu Maccabi Tel Aviv. Ofir je i preduzetnik i mentor kada govorimo o primeni inovacija u sportu, pa stoga i pravi izbor za člana žirija koji će odlučiti pobednika prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa.

Šta vas je zainteresovalo da se u ulozi arbitra pridružite završnici Colosseum Sports Tech Serbia programa?

– Veoma me interesuje sportska tehnologija, a Srbija je zaista prava sportska nacija. Verujem da bi sledeća velika inovacija kada je reč o spoju tehnologije i sporta mogla nastati upravo u takvoj sportskoj naciji.

U čemu vidite najveći izazov i uzbuđenje kad pričamo o sportu i novim tehnologijama?

– U tome što tehnologija pomera granice sporta do novih nivoa.

Na koji način Maccabi Tel Aviv BasketBall sarađuje sa startapima kada je reč o razvoju inovacija u ovoj oblasti?

– Zajedno delimo iskustva i znanje kako bismo kao partneri, zajedno kreirali nove, najbolje alate za tim.

Na osnovu vašeg iskustva, za koje oblasti sporta biste rekli da su najpodložnije promenama pod uticajem tehnologije?

– Bilo koja oblast koja znači i podrazumeva ravnotežu između potreba i veličine tržišta.

Kako igrači vašeg kluba koriste tehnologiju kako bi poboljšali svoje preformanse?

– Izdvojiću tri stvari: video, prevencija povreda i analitika sna.

Koji bi bio vaš savet timovima Colosseum Bootcamp-a pred predstojeći Demo Day?

– Preduzetništvo je poput sporta – to je način života i zahteva veliku žrtvu. Ostanite fokusirani na svoj proizvod, a ne na nusprodukt.

Prijave za učešće na Colosseum Sports Tech Serbia Demo Day su otvorene! Učešće je bez naknade, a da biste obezbedili svoje mesto prijava je obavezna na linku.

Više informacija o događaju na stranici Colosseum Bootcamp-a.