Иновације српских стартапа у спорту пред светским инвеститорима и предузетницима - Обезбедите своје место на Colosseum Sports Tech Serbia Demo Day-у - Naučno-tehnološki park Beograd

Inovacije srpskih startapa u sportu pred svetskim investitorima i preduzetnicima – Obezbedite svoje mesto na Colosseum Sports Tech Serbia Demo Day-u

Kakve ideje za unapređenje sporta uz pomoć novih tehnoloških rešenja imaju startapi u Srbiji i zašto je sada pravo vreme za otpočinjanje biznisa u  sport-tech industriji, saznaćemo 30. oktobra na završnom događaju prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa u Naučno-tehnološkom parku Beograd!

Ko će među timovima Colosseum Bootcamp-a, koji su u prethodnih 5 meseci vredno radili na razvoju svojih inovacija, osvojiti studijsko putovanje u Izrael gde će dobiti mogućnost da dalje razvija svoju ideju, odlučiće stručni žiri sastavljen od vrhunskih međunarodnih investirtora i preduzetnika. Njima će se predstaviti samo timovi koji su postigli adekvatan napredak tokom programa i to: FitWorld, Wonnabet, 3D Basketball skills, Sportifico, Appollo, SkillBall.

Colosseum Sports Tech Serbia prvi je program podrške namenjen domaćim startapima koji razvijaju inovacije u oblasti sporta, a koji Naučno-tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport.

Završnica programa još jednom će pokrenuti diskusiju o važnosti tehnoloških inovacija, ulozi i prilikama za startape, pa Demo Day otvara vrata svim zainteresovanim da upoznaju i čuju vrhunske stručnjake koji će govoriti o ovim aktuelnim temama.  Gary Stewart, uspešni preduzetnik, direktor Wayra UK jednog od najvećih svetskih korporativnih akceleratora koji ulaže do 50.000 dolara u startape u ranoj fazi razvoja, podeliće tokom svog predavanja kako da startapi privuku investiicje i skaliraju. Rohn Malhotra, partner u SportsTechX predočiće zašto je sada pravo vreme za započinjanje biznisa u oblasti sportskih tehnologija i dati uvid u ovaj rastući ekosistem, dok će Branko Kokir, nekadašnji reprezentativac Srbije u rukometu, danas direktor kompanije Merkur Games, ispričati svoj put od uspešnog sportiste do biznis lidera.

Da upoznaju lokalnu startap scenu i tehnološka rešenja koja u oblasti sporta razvijaju ovdašnji startapi, u Beograd stižu i Ofir Frank, serijski preduzetnik i CTO košarkaškog kluba Maccabi Tel Aviv, kao i i Igor Beslin, glavni analitičar u bečkom fondu Venionaire Capital.

Celokupna agenda dostupna je na linku, dok je učešće na događaju besplatno uz obavezne prijave.

Vrednost sport-tech industrije u 2018. godini procenjena je na 8,9 milijardi USD sa projekcijama da će se u narednih pet godina utrostručiti! Podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti Srbija ima šansu da se, osim kao uspešna sportska nacija, pozicionira i kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.