За боље навике школараца - У НТП Београд одржна едукација за девету сезону пројекта "Здраво Растимо" - Naučno-tehnološki park Beograd

Za bolje navike školaraca – U NTP Beograd održna edukacija za devetu sezonu projekta „Zdravo Rastimo“

Više od 90 nastavnika fizičkog vaspitanja iz osnovnih škola iz cele Srbije, prisustvovalo je u četvrtak 24. oktobra edukaciji za devetu sezonu projekta „Zdravo Rastimo“ u NTP Beograd. Projekat koji su zajednički pokrenuli kompanija Nestle i Savez za školski sport Srbije ističe važnost pravilne ishrane i značaj fizičke aktivnosti dece.

Pet nastavnika fizičkog vaspitanja iz Kaća, Kragujevca, Kikinde, Prijepolja i Paraćina, sa naučnicima iz instituta „Dr Milan Jovanović Batut“, nutricionistima i ekspertima održalo je svojevrsni javni čas. Govoreći u svetlu projekta o važnim temama poput međuvršnjačke edukacije, sporta, zdravije ishrane, statističkih poređenja i uticaja na šire društvo, učesnici su saželi sve ono što su učili druge, ali i što su sami naučili kao „Zdravo Rastimo“ partneri ili ključni akteri. Po rečima nastavnika, samo neke od konkretnih aktivnosti u okviru projekta bile su kvizovi, takmičenja, krosevi, predstave i izložbe, izrada najlepšeg tanjira ishrane i slično.

Projekat „Zdravo Rastimo“ u novoj, devetoj sezoni obuhvatiće 7.163 učenika sedmih razreda i 15.314 učenika trećeg i četvrtog razreda, u okviru međuvršnjačke edukacije. Tako će ove godine više od 22.000 đaka u 93 škole širom Srbije nastaviti da uče o pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti.

Učesnike ovog skupa pozdravila je u ime Naučno-tehnološkog parka Beograd Marija Mirković, saradnik za institucionalnu saradnju i stručnu podršku, koja je pozvala nastavnike osnovnih škola da posete NTP Beograd, podsetivši na inicijativu Ministrastva prosvete nauke i tehnološkog razvoja da se obilazak prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji uvrsti u zvanični program ekskurzija tokom poseta srpskoj prestonici.