Представници НТП Београд о lean canvas моделу и идејама које мењају свету на Конгресу студената биологије Simplast - Naučno-tehnološki park Beograd

Predstavnici NTP Beograd o lean canvas modelu i idejama koje menjaju svetu na Kongresu studenata biologije Simplast

Predstavnici NTP Beograd upoznali su učesnike nedavno završenog Kongresa studenata biologije Simplast (7-11. novembar) na Zlatiboru, sa osnovama tehnološkog preduzetništva i programima podrške koje Naučno-tehnološki park Beograd pruža startap timovima i kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovativnih prouzvoda i usluga.

Jovana Vasić ispred Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Beograd (koji posluje u okviru Naučno-tehnološkog parka i zadužen je za program inkubacije) i Nevena Janković održale su predavanje „Kako nastaju ideje koje menjaju svet“, dok su na radionici pod nazivom “Hajde da radimo: Lean canvas kao početak izgradnje vašeg biznisa“, govorile o lean canvas modelu, pokretanju startapa i kako uz pomoć lean metodologije razvijati svoju ideju.

Učesnicima je predstavljen i ImagineIF! program podrške timovima i startapima koji razvijaju inovacije u oblasti medicine i srodnih nauka, a koji će drugu godinu za redom Naučno-tehnološki park Beograd realizovati u saradnji sa Innovation Forum Cambridge  i Health Tech Lab-om. Poziv za učešće u programu biće raspisan početkom 2020. godine, a pozvani su svi koji imaju ideju kako da unaprede i inoviraju u ovoj oblasti da se uključe, iskoriste priliku da rade sa vrhunskim lokalnim i međunarodnim mentorima na razvoju svoje ideje, dok će najbolji tim predstavljati Srbiju na globalnom finalu takmičenja u Kembridžu.

Kongres studenta biologije organizuje Savez studenata biološkog fakulteta.