Представљена јединствена решења за особе са инвалидитетом - Завршен други TOM: Belgrade Мејкатон - Naučno-tehnološki park Beograd

Predstavljena jedinstvena rešenja za osobe sa invaliditetom – Završen drugi TOM: Belgrade Mejkaton

Drugi TOM: Belgrade Mejkaton, u organizaciji kompanije 3D Republika, završen je sinoć u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Prethodna tri dana (15. do 17. novembra) 9 timova radilo je na svojim zadacima – da naprave pomagalo za nekoga od učesnika i tako olakšaju funkcionisanje osoba sa invaliditetom.

Timovi su sastavljeni od poznavaoca potreba osoba sa invaliditetom (dece, mladih i odraslih s invaliditetom,  članova njihovih porodica, pomoćnog i stručnog osoblja ili osoba sa dubljim razumevanjem potreba osoba s invaliditetom) i mejkera (mladih inovatora sa izraženim motivom za rešavanje problema, onih koji su spremni da svojom veštinom doprinesu okupljenoj zajednici – mašince, elektrotehničare, zanatlije, softverske inženjere, studente).

Sve osmišljeno štampano je 3D štampačima, a sjajna, praktična rešenja predstavljena su sinoć na završnici jedinstvenog trodnevnog maratona – mejkatona.

Događaj su podržali: UNICEF, Naučno-tehnološki park Beograd, Ambasada Holandije, Ambasada Izraela, kompanije Ultimaker, Polyhedra i Highbreed systems, Consulting M, CarGo.

TOM:Belgrade deo je globalnog neprofitnog pokreta inovatora koji su posvećeni kreiranju pristupačnih rešenja za svakodnevne probleme osoba s invaliditetom. Prethodni mejkaton održan je u novembru 2018. godine.