О примени пореских подстицаја из Закона о порезу на добит правних лица за индустрију знања 9. децембра у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

O primeni poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica za industriju znanja 9. decembra u NTP Beograd

USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd i PKS-Privrednom komorom Beograda u ponedeljak 9. decembra organizuju panel o primeni poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica namenjenih za razvoj industrije znanja.

Skup “Pošalji svoj dobitak na poreski odmor – Primena poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica za industriju znanja” zakazan je za 16h u NTP Beograd, a zamišljen je i kao interaktivna obuka na kojoj će biti predstavljeni poreski podsticaji uvedeni u poreski sistem Republike Srbije predviđeni za inovativne industrije, mogućnosti korišćenja podsticaja u poslovanju i primeni na postojeće poslovne modele u industriji znanja.

U kreiranju sadržaja možete učestvovati i vi slanjem predloga u okviru prijavnog formulara koji je obavezan i dostupan na LINKU.

Učešće je besplatno, a panel namenjen svim zainteresovanima, naročito ukoliko:

– nameravate da vršite istraživanje i razvoj u Republici Srbiji, ili to već radite,

–  nameravate da komercijalno iskorišćavate intelektualnu svojinu koju ste stvorili (autorsko delo, srodno pravo, patent), ili to već radite,

– ako ste startap koji obavlja inovacionu delatnost, a očekujete ili planirate da privučete druge investitore u narednom periodu, ili ste takvu investiciju već privukli,

– ako ste investitor koji planira da uloži u startap koji obavlja inovacionu delatnost, ili ste već uložili u takav startap.

Kroz novine o primeni poreskih podsticaja za ulaganja u inovativne delatnosti učesnike će voditi stručnjaci iz kompanije Deloitte: Slobodanka Kolundžija, Dejan Mraković i Milica Stublinčević, dok će panel moderirati Slobodan Trivić (USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj).