sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Šansa za srpske startape na vodećem investicionom skupu u Dubaiju AIM 2020 – Otvorene prijave za prvo AIM Startup takmičenje u Srbiji

Startapi iz Srbije imaju priliku da po prvi put predstave svoju ideju na globalnoj startap izložbi i takmičenju AIM Startup 2020 u Dubaiju, zahvaljujući partnerstvu Naučno-tehnološkog parka Beograd i The Annual Investment Meeting (AIM), vodeće investicione platforme na Bliskom Istoku i Severnoj Africi.

AIM Startup je šansa za sve startape koje žele da prikupe kapital, prošire se na nova tržišta, uspostave nove poslovne kontakte i predstave se globalnoj publici. Globalno AIM 2020 Startap finale okupiće pobednike lokalnih AIM takmičenja iz 80 zemalja koji će u okviru desetog skupa Annual Investment Meeting od 24. do 26. marta 2020. u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, dobiti mogućnost da se predstve i povežu sa vodećim svetskim investitorima, preduzetnicima i donosiocima odluka.

Srbiju će u Dubaiju predstavljati pobednik prvog nacionalnog AIM takmičenja koje će biti održano 10. februara u Naučno-tehnološkom parku Beograd, koji je lokalni AIM partner. Prijave za učešće startapova su otvorene, trajaće do 30. januara, a dostupne su na LINKU.

Pravo učešća imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, starosti 2-7 godina, sa ostvarenim godišnjim prihodom između 100.000 i 1.000.000 dolara, a koji su podigli bar jednu rundu investicija, dok su kriterijumi AIM Startup-a po kojima će se ocenjivati: rast, društveni uticaj, upotreba inovacije, uticaj na klimu i životnu sredinu, kao i zaštita privatnosti.

Lokalnom pobedniku biće obezbeđeni put, smeštaj i štand na AIM 2020, uz prilike za umrežavanje i dalji razvoj svoje ideje i poslovnog modela.

Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija. Tema ovogodišnjeg, desetog izdanja je “Ulaganje u budućnost: oblikovanje globalnih strategija ulaganja”, a AIM 2020 će okupiti visoke vladine zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, privrednike, regionalne i međunarodne investitore, preduzetnike, te vodeće akademske i investicione stručnjake. Na prošlogodišnjem događaju učestvovalo je više od 16.000 posetilaca, 436 izlagača i suizlagača kao i više od 150 ivesticionih stručnjaka iz 143 zemlje sveta.

AIM National Competition_SERBIA