Српске иновације у здравству у глобалној мрежи иноватора - Отворене пријаве за ImagineIF! такмичење за health-tech стартапе у Србији - Naučno-tehnološki park Beograd

Srpske inovacije u zdravstvu u globalnoj mreži inovatora – Otvorene prijave za ImagineIF! takmičenje za health-tech startape u Srbiji

Innovation Forum Cambridge i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa Health Tech Lab organizacijom, drugu godinu za redom organizuju ImagineIF! takmičenje za startape u Srbiji koji razvijaju inovacije u oblasti zdravstva. Prijave su otvorene i startap timovi mogu aplicirati do 17. februara na LINKU.

ImagineIF! takmičenje i pred-akcelatorski program će inovatorima i preduzetnicima u oblasti farmacije, medicine, bioinformatike, bazične nauke i drugim srodnim oblastima, ponuditi priliku za dobijanje mentorske podrške lokalnih i svetskih lidera u industriji zdravstva i umrežavanje sa 10.000 inovatora preko globalne platforme Innovation Forum-a.

Nakon završenog konkursa biće izabrano do 10 najboljih timova koji će proći mentorski program i boriti se za titulu lokalnog pobednika u završnici.

Pobednički tim u Srbiji dobiće novčanu nagradu u iznosu od 2000 EUR, kao i mogućnost da sa pobednicima ostalih ogranaka Innovation Forum organizacije učestvuje na globalnom ImagineIF! takmičenju krajem oktobra u Barseloni, što će biti dodatna prilika da se poveže sa globalnom mrežom mentora, investitora i eksperata koji će omogućiti brz razvoj njihovih ideja. Najbolji timovi na globalnom finalu odmeriće snage i u cilju osvajanja dodatne finansijske podrške i mogućnost besplatnog korišćenja laboratorijskog prostora u periodu od 6 meseci u jednoj od globalnih prestonica Imagine IF! takmičenja, uključujući Beograd.

Lokalno finale u Srbiji biće održano 28. maja 2020. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Program je fokusiran isključivo na startape iz oblasti zdravstva, uključujući nove ili unapređene vrste terapija, uređaja, dijagnostike, različita softverska rešenja koja obuhvataju veštačku inteligenciju ili mašinsko učenje i druge tehnologije usmerene na sve oblasti zdravstva. Poželjno je da startapi već imaju razvijen biznis plan (proof of concept ili prototip).

Innovation Forum je globalna organizacija koja za cilj ima da podstakne razvoj inovacija u oblasti zdravstva, potpomogne prenosu naučnih otkrića u industrijska rešenja, sa značajnim uticajem na zdravlje pacijenata i stvori platformu za bolju komunikaciju i saradnju između akademskih institucija, industrije, investitora i države. Organizacija globalno okuplja više od 10.000 inovatora sa 3 kontinenta (Amerike, Evrope i Azije). Osnovan na Univerzitetu u Kembridžu, nakon skoro 10 godina rada, Innovation Forum strateški sarađuje sa više od 20 najboljih svetskih univerziteta, uključujući univerzitete Oxford, Harvard, UCL, ETH, EPFL, Stanford itd. Sponzori i dugogodišnji partneri Innovation Forum-a su globalni lideri iz sveta medicine, farmacije i tehnologije, uključujući: AstraZeneca, Johnson&Johnson, Roche, Pfizer, GE Healthcare itd.