Делегација Министарства привреде Северне Рајне Вестфалије из Немачке у посети НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Delegacija Ministarstva privrede Severne Rajne Vestfalije iz Nemačke u poseti NTP Beograd

Visoka delegacija nemačkog Ministarstva privrede Severne Rajne Vestfalije (NRW) obišla je danas i upoznala se sa radom prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji. Poseta Naučno-tehnološkom parku Beograd upriličena je kao priprema za posetu Dr Andreas Pinkwart-a, ministra za ekonomiju, inovacije digitalizaciju i energiju Pokrajne NRW, koji na poziv srpskog Ministarstva privrede uskoro dolazi u Srbiju.

Nemačku delegaciju predvodio je Dr Tobijas Traupel, šef sektora za spoljnotrgovinske odnose u Ministarstvu ekonomije, inovacija, digitalizacije i energije, a sa njim su bili i Karl-Alois Bläser, načelnik odeljenja za EU koordinaciju, severnu, srednju i istočnu Evropu, Rusiju i UK, Wulf-Christian Ehrich zamenik direktora i šef odeljenja za poslove sa inostranstvom „IHK zu Dortmund“, Elena Matekina – šef odeljenja za jugoistočnu Evropu u Investicionoj razvojnoj agenciji („NRW Invest“), kao i Dimitros Athanassio, referent.

Poseti su prisustvovali i predstavnici Nemačko-srpske privredne komore u Beogradu (AHK) na čelu sa njenim direktorom, gospodinom Martin Knapp-om.

Nemačkoj delegaciji prezentovani su razvojni put, programi, aktivnosti i rezultati NTP Beograd u kome se razvija više od 70 startap i tehnološko-razvojnih kompanija. Gosti su obišli i moderno opremljenu 3D Inovacionu laboratoriju, a nemačke predstavnike sa svojim inovativnim rešenjima i proizvodima upoznali su i predstavile im se kompanije članice Digital Worx i Desing.

Nemačka delagacija izrazila je veliko zadovoljstvo posetom NTP Beograd, te je istaknuto da postoje velike prilike za saradnju u vezi sa povezivanjem startapova dve zemlje, kao i NTP Beograd sa njihovim institucijama za podršku razvoju inovacija.