Завршен четврти ParkUP! у НТП Београд - Izoom најбољи тим зимског студентског стартап кампа - Naučno-tehnološki park Beograd

Završen četvrti ParkUP! u NTP Beograd – Izoom najbolji tim zimskog studentskog startap kampa

Jedanaest timova formiranih u protekloj nedelji tokom četvrtog studentskog startap kampa u NTP Beograd prezentovalo je sinoć na Demo Day-u u završnici programa svoje inovativne ideje pred stručnim žirijem. Kao najbolji među njima izabran je Izoom sa idejom razvoja pametnih kolica za kupovinu, kako bi smanjili vreme kupaca koje provode u redovima na kasi.

Pobednički tim nagrađen je tromesečnom podrškom NTP Beograd u daljem razvoju svoje ideje i poslovnog modela, dok je Flixbus obezbedio besplatne povratne karte do neke od destinacija na koje voze.

Studenstki startap kamp ParkUP! okupio je više od 60 studenata koji su tokom prethodnih dana (19-25. februar) vredno radili i prošli niz interaktivnih predavanja i radionica o formiranju uspešnog startapa zasnovanih na Lean startap metodologiji: od kako prepoznati ideju, definisanja problema i ciljnih grupa, preko razvijanja veština prezentovanja, timskih veština, razgovora sa potencijalnim kupcima, načinima zarade, zaštiti intelektualne svojine… Iskusni startap osnivači podelili su sa akademcima svoja iskustva u startap svetu i dodatno svojim primerom motivisali mlade na tehnološko preduzetništvo.

Startap kamp ParkUP! Naučno-tehnološki park Beograd organizovao je uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske.  Partneri na projektu su Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta u Beogradu, Centar za razvoj karijere UB, UNICEF, a veliku zahvalnost  u organizaciji NTP Beograd duguje i prijateljima kampa: kompaniji Knjaz Miloš, Flixbus, Oracle, Domaće kiflice i Ferdinand knedle.

Posebna zahvalnost stručnom žiriju koji su činili: Jelena Nešić, poslovni konsultant i jedna od osnivača Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta u Beogradu, Dane Atanasković iz Fonda za inovacionu delatnost i Jasmina Popovska iz Europen Instituit of Technology & Innovation koja je pred nastup timova predstavila Digital Venture Program namenjen preduzetnicima iz Evrope sa ciljem da ostvare rast na međunarodnom nivou.

Svi studenti koji žele da savladaju osnove u razvoju jednog startapa i zakorače u svet tehnološkog preduzetništva kroz ParkUP! program, imaće priliku da to urade već na sledećem studentskom kampu u julu ove godine!

Više fotografija pogledajte u Facebook galeriji.