Представљање финалиста ImagineIF! такмичења 5. марта у НТП Београд - Meet&Greet сусрет окупиће водеће стручњаке из области здравства - Naučno-tehnološki park Beograd

Predstavljanje finalista ImagineIF! takmičenja 5. marta u NTP Beograd – Meet&Greet susret okupiće vodeće stručnjake iz oblasti zdravstva

Prvi susret ovogodišnjih finalista ImagineIF! takmičenja za startape iz zdravstvenog sektora biće održan 5. marta u Naučno-tehnološkom parku Beograd na Meet&Greet skupu koji će okupiti finaliste, mentore programa, te stručnjake iz ove industrije.

ImagineIF! takmičenje i predakcelatorski program drugu godinu zaredom NTP Beograd organizuje sa Innovation Forum Cambrigde, na čelu sa Stašom Stanković i u partnerstvu sa Health Tech Lab organizacijom. I ovogodišnje takmičenje izazvalo je veliku pažnju heth-tech zajednice, startapova i timova koji inoviraju u ovoj oblasti, a mentorsku podršku lokalnih i međunarodnih stručnjaka u naredna dva meseca dobiće 13 finalista:

NaopaCo – mobilna aplikacija koja prati terapije pacijenata

Take Care – pametna kutija za lekove

Personal AI pancreas – AI rešenje za obolele od dijabetesa

OT Center – VR rešenje koje pomaže deci sa posebnim potrebama

Industrial Analytics – menadžment sistem za zdravstvene ustanove

Tri – VR smart home rešenje za ljude sa posebnim potrebama

GastroGen – biljna formulacija leka za gastritis

Perun – prenosivi PCR uređaj

IC GeoHip – 3D implanti za kuk

Baby FM – sistem za monitoring zdravstvenog stanja beba

Doktorijum –  platforma koja omogućava pacijentima lakši pristup lekarima

vetGuide – jedinstveno rešenje za veterinare

Center for Laser Microscopy – laserska mikroskopija

Oni će se prvi put kroz dvominutni pitch predstaviti na Meet&Greet skupu, dok je finale programa zakazano za 28. maj.

Skup u NTP Beograd 5. marta biće prilika da se uspostave međusobni kontakti, razmene iskustva i dobiju saveti za učešće u programu i dalji razvoj poslovnih ideja, pa će utoliko značajnije biti i prisustvo vodećih stručnjaka u oblasti zdravstva koji će održati kratka predavanja: Roi Shternin, dugogodišnji preduzetnik i inovator u oblasti zdravstva održaće inspirativno predavanje „How to star a revolution from your bed“, dok će svoju ekspertizu sa učesnicima podeliti i Svetlana Ibrić sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu i Branko Anđelković iz kompanije Galenika.

Detaljna agenda Meet&Greet susreta dostupna je u nastavku.

ImagineIF! takmičenje i pred-akcelatorski program nudi inovatorima u oblasti zdravstva priliku za umrežavanje sa lokalnim i svetskim liderima u industriji zdravstva, te 10.000 inovatora preko globalne platforme Innovation Forum-a. Pobednički tim u Srbiji dobiće novčanu nagradu u iznosu od 2000 EUR, kao i mogućnost da sa pobednicima ostalih ogranaka Innovation Forum organizacije učestvuje na globalnom ImagineIF! takmičenju krajem oktobra u Barseloni, što će biti dodatna prilika da se poveže sa globalnom mrežom mentora, investitora i eksperata koji će omogućiti brz razvoj njihovih ideja. Najbolji timovi na globalnom finalu odmeriće snage i u cilju osvajanja dodatne finansijske podrške i mogućnost besplatnog korišćenja laboratorijskog prostora u periodu od 6 meseci u jednoj od globalnih prestonica ImagineIF! takmičenja.