Скуп кључних играча индустрије у НТП Београд озваничио почетак ImagineIF! bootcamp-a за health-tech стартапе - Naučno-tehnološki park Beograd

Skup ključnih igrača industrije u NTP Beograd ozvaničio početak ImagineIF! bootcamp-a za health-tech startape

Health-tech startapi, finalisti ImagineIF! Srbija 2020 programa, predstavili su se sinoć prvi put jedni drugima, upoznali sa nekim od mentora i razmenili mišljenja i savete sa predstavnicima zdravstvenog sektora i organizacijama podrške inovacijama u Srbiji.

Meet&Greet skup u Naučno-tehnološkom parku Beograd zvanično je najavio početak bootcamp-a tokom kojeg će startapi u naredna dva meseca, kroz radionice i mentorske sesije, raditi na razvoju svojih inovacija. Finale lokalnog takmičenja biće održano 28. maja.

Mobilna aplikacija koja prati terapije pacijenata, pametna kutija za lekove, AI rešenje za obolele od dijabetesa, VR rešenje koje pomaže deci sa posebnim potrebama, menadžment sistem za zdravstvene ustanove, VR smart home rešenje za ljude sa posebnim potrebama, biljna formulacija leka za gastritis, prenosivi PCR uređaj, 3D implanti za kuk, sistem za monitoring zdravstvenog stanja beba, platforma koja omogućava pacijentima lakši pristup lekarima, vetGuide rešenje za veterinare, laserska mikroskopija – rešenja su ovogodišnjih finalista.

Osim dvominutnih pitch-eva tokom kojih je 13 startapa predstavilo svoja rešenja, gosti predavači su održali inspirativne govore i  predavanja o aktuelnostima i tendovima iz industrije i sveta preduzetništva. Branko Anđelković iz kompanije Galenika govorio je kako jedan od najvećih farmaceutskih igrača na srpskom tržištu koristi digitalne alate i kojim inovacijama unapređuju industriju. Dr Svetlana Ibrić, redovni profesor na Farmaceutskom fakultetu predstavila je prvu 3D laboratoriju za „štampu“ osnovanu na fakultetu, dok je Roi Shternin, izraelski preduzetnik ispričao svoj inspirativni put kako je započeo „medicinsku revoluciju iz kreveta“, pobedivši svoju bolest koja ga je podstakla da se upusti u svet startapa.

Učesnicima su se obratili i organizatori ovog programa u Srbiji – Staša Stanković ispred Innovation Forum Cambridge, Ivana Bezarević ispred Naučno-tehnološkog parka Beograd, kao i Ivana Kostić iz Health Tech Lab organizacije, koja je partner u realizaciji ovog programa.

Ovogodišnji platinasti sponzor programa je kompanija Roche, zlatni sponzor kompanija AstraZeneca, dok su bronzani sponzori Swiss Contact i Okkuant. Koktel nakon zvaničnog dela programa bio je prijatniji uz vina Aleksić vinarije.

Događaj je mogao da se prati i uživo putem LINKA.