sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Webinar o inovacijama u zdravstvu privukao više od 80 profesionalaca

Online seminar „Inovacije u zdravstvu: Srbija i svet“ u okviru ImagineIF!  predakceleratorskog programa privukao je više od 80 profesionalaca iz različitih krajeva sveta. Panelisti su diskutovali o potencijalu srpskih startappa i zdravstvenim tehnološkim ekosistema u eri podataka. Sa nama su svoju ekspertizu podelili: dr Aleksandra Vidaković-Lazić, Roche, Aleksandar Tripković, AstraZeneca,  dr Drago Inđić, Okkuant i dr Richard Saldanha, Okkuant.

Srbija ima veliki potencijal u health-tech-u ali je pred nama još dug put u pogledu usvajanja politike lokalnih centara za istraživanje i razvoj svetskih farmaceutskih i tehnoloških kompanija koji će dodatno podržati jačanje inovacija u oblasti zdravstva i međunarodnih investitora. Kao glavne snage ovdašnjeg ekosistema istaknuti su obrazovanje, tehničke veštine i aktivnosti u digitalnom sektoru, koji mogu poslužiti kao dobra osnova za digitalnu transformaciju zdravstvenog sistema.

Saradnja i premošćivanje između ova dva ekosistema je ključna i trebalo bi je produbiti u budućnosti, zaključeno je.

Ceo webinar možete pogledati na LINKU.

Online seminar organizovan je u okviru Imagine IF! akceleratorskog programa namenjenog startapima i timovima koji razvijaju inovacije u zdravstvu, a koji drugu godinu zaredom organizuju Innovation Forum Cambridge i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstviu sa Health Tech Lab,organizacijom. Događaj jr podržan i kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” od strane Vlade Švajcarske Konfederacije, u cilju podsticanja tehnološkog preduzetništva.