Делегација Економског одбора Монака у посети НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Delegacija Ekonomskog odbora Monaka u poseti NTP Beograd

Delegacija Ekonomskog odbora Monaka posetila je danas Naučno-tehnološki park Beograd i upoznala se sa razvojem i aktivnostima prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji. Gostima su predstavljeni razvojni put i programi NTP Beograd gde se razvija više od 70 startap i tehnološko razvojnih kompanija, uz fokus na usluge podrške koje ovde dobijaju.

Delegaciju je predvodio Guillaume Rose, izvršni direktor ove organizacije koja blisko sarađuje sa Vladom Monaka, pomažući lokalnim i stranim kompanijama u razvoju i internacionalizaciji poslovanja. Tokom današnje posete prezentovali su bliže svoju delatnost, kao i poseban program za digitalizaciju, ističići interesovanje za povezivanje zajednice NTP Beograd sa privredom ove kneževine.

Uz isticanje svojih inovativnih rešenja, mreže i značaja podrške u NTP Beograd, visokoj delegaciji Monaka predstavile su se i kompanije članice LeanPay, NewCo i TeleGo.

Predstavnici Ekonomskog odbora Monaka borave u Srbiji u okviru državno privredne posete Kneževine Monaka Republici Srbiji. U poseti Naučno-tehnološkom parku Beograd bili su sa predstavnicima Privredne komore Srbije.