sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Lokalno finale drugog ImagineIF! Srbija akceleratorskog programa 5. novembra na ZOOM platformi

Drugo izdanje Imagine IF! Srbija, prvog akceleratorskog programa za startape u oblasti zdravstva u našoj zemlji, bliži se završnici. Program koji spaja srpsku i englesku startap scenu kroz saradnju Inovacionog foruma Kembridž i NTP Beograd, izabraće svog pobednika 5. novembra od 13h na onlajn ZOOM događaju.

Pobednički tim osvojiće novčanu nagradu od 3.000 EUR i priliku da predstavlja Srbiju na globalnom finalu na proleće 2021. godine u Barseloni.

Za titulu najboljeg boriće se devet timova: Naopa.Co, Centar za lasersku mikroskopiju, VetGuide, Perun, Take Care, ICGeoHip, Gastro Gen, Doktorijum i Baby FM.

Osim finalista koji će predstaviti svoje inovativne ideje, lokalno finale prati i sjajan sadržaj vezan za razvoj inovacija u industriji zdravstva. Svoja predavanja o health-tech trendovima i inovacijama u zdravstvu održaće Dr Hitesh Sanganee, šef odeljenja za inovacije u AstraZeneca i Kelly Butterworth, vođa za strategiju politike u oblasti personalizovane medicine u kompaniji Roche, dok će na panelu o internacionalnoj nauci, akademiji i industriji kao izvoru inovacija u zdravstvu govoriti: dr Jason Mellad, VC i direktor u Start Codon (moderator), Jelena Petrović, pomoćnik direktora za razvoj Naučno-tehnološkog parka Beograd, dr Jelena Begović, direktor  IMGGE (Institut za molekularnu genetiku i genetsko inženjerstvo), Dr Louise Jopling, komercijalni direktor, NHS Academic Health Science Network  i dr Sonja Marjanović, direktorka za zdravstvo, inovacionu industriju i politiku u RAND Europe.

Učešće na događaju je bez naknade uz obavezne prijave na LINKU.

O izboru pobednika odlučivaće žiri u sastavu: dr Aleksandar Tripković, državni direktor (Srbija) u kompaniji AstraZeneca, dr Aleksandra Vidaković Lazić, medicinski direktor, Srbija u kompaniji Roche, Dr Toni Kipreos, mentor i predavač na Judge Business School, Univerzitet u Kembridžu, Dr Nicholas Iberi, VC i profesor na Judge Business School, Univerzitet u Kembridžu.

Važnost i realizaciju ovogodišnjeg Imagine IF! Srbija programa, kao sponzori, prepoznale su kompanije Roche, AstreZeneca i Okkuant.

Program drugu godinu za redom u Srbiji sporvode Innovation Forum Cambridge i Naučno-tehnološki park Beograd, u partnerstvu sa Health Tech Lab organizacijom.