sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Predstavnici opština Zaječar, Bor i Knjaževac u poseti NTP Beograd

Predstavnici opština Zaječar, Bor i Knjaževac posetili su juče Naučno-tehnološki park Beograd i upoznali se sa inovativnom zajednicom prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji.

Poseta je upriličena u okviru studijskog putovanja „Lokalni projekti u funkciji regionalnog razvoja i razvoj preduzetničke infrastrukture“ koji je organizovala Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Gosti su se upoznali sa razvojnim putem, programima i uslugama  NTP Beograd, a posebno je korisno bilo predstavljanje Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta u Beogradu (BITF), koji je danas deo NTP Beograd zadužen za inkubaciju, budući da u ovim opštinama, naročito Boru i Knjaževcu, postoji inicijativa da se uspostave mesta podrške podsticanju i razvoju inovativnih proizvoda i usluga, odnosno osnivanja i razvoja startap kompanija.

Tokom posete, gosti iz Istočne Srbije obišli su i 3D inovacionu laboratoriju u NTP Beograd, kao i kompaniju Desing, lidera u proizvodnji voćnih i krem preparacija za prehrambenu industriju čija se proizvodnja odvija u Knjaževcu, dok u NTP Beograd imaju svoj razvojni centar.