sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Švajcarska delegacija u poseti NTP Niš – Predstavljen i projekat Tehnopark Srbija 2

Juče smo u Nišu, sa domaćinom Naučno tehnološkim parkom Niš, imali zadovoljstvo da ugostimo H. E. Ms Isabelle Moret, predsednicu Nacionalonog veća Švajcarske, H. E. Mr. Urs Schmid ambasadora Švajcarske Konfederacije u Srbiji i direktora Švajcarske kancelarije za saradnju Mr. Richard Kohli sa saradnicima.
Veoma smo srećni zbog napretka u jačanju inovacionih kapaciteta u ovom regionu koji smo ostvarili uz podršku Švajcarske Vlade.

Kompanije članice NTP Niš demonstrirale su neka od svojih inovativnih rešenja, a tokom posete je predstavljen projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i širenje mreže naučno tehnoloških parkova u Srbiji, u cilju povećanja konkurentnosti industrije visoke tehnologije Srbije za koju se očekuje da doprinese povećanju prihoda, izvoza i kreiranju novih radnih mesta.

Tokom projekta će iskustvo i model razvoja NTP Beograd (koji je od osnivanja podržao osnivanje i razvoj više od 100 startap i tehnološko razvojnih kompanija), biti preneti u NTP Niš i NTP Čačak radi jačanja kapaciteta za podršku osnivanju i razvoju novih startapa u ovim regionima.