Lepo Company представник Србије на ESG глобалном такмичењу стартапова - Naučno-tehnološki park Beograd

Lepo Company predstavnik Srbije na ESG globalnom takmičenju startapova

Lepo Company, članica NTP Beograd koja se razvija u okviru Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Beograd (BITF), jedna je od dve kompanije izabrane da predstavljaju Srbiju na ESG globalnom takmičenju startapova!

ESG je globalno takmičenje po modelu Olimpijade u oblasti privrednog, tehnološkog, socijalnog i sportskog preduzetništva, a Srbija kao zemlja ove godine učestvuje po prvi put. Cilj je da se ostvari 1 milijarda novih radnih mesta koliko je projektovano da će biti potrebno u sledećoj dekadi na globalnom nivou.

– Veoma je značajno što Srbija kao zemlja prvi put učestvuje u ovom takmičenju koje će istaći mlade preduzetnike sa krajnjim ciljem otvaranja novih radnih mesta i podsticaja privredne aktivnosti u našoj zemlji – kaže Martina Lepojević, članica tima Lepo Company.

Lepo Company već tri godine radi na projektu Lepo system – revolucionarnom sistemu za potpuno automatsko čišćenje nebodera i visokih zgrada.

– Veoma smo srećni i biće nam čast da predstavimo Srbiju u ime svih naših mladih ljudi i preduzetnika, kao i sam projekat, koji verujemo da će jednog dana biti deo svakog nebodera – ističe Martina.

ESG takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija i Svetskog ekonomskog foruma i na njemu učestvuje preko 190 zemalja i 200.000 preduzetnika, a fond nagrada iznosi 300 miliona dolara. Između šest finalista iz Srbije, stručni žiri je odabrao dve kompanije koje će prezentovati Srbiju na daljem takmičenju.