sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Novi program podrške startapima u najranijim fazama razvoja – Online događaj povodom objavljivanja javnog poziva za Raising Starts 18. decembra

Naučno tehnološki park Beograd (NTP Beograd) organizuje online događaj RAISING STARTS – RAME UZ RAME SA SVETOM u petak, 18. decembra od 12h, povodom otvaranja prvog Javnog poziva za novi program podrške startapima u najranijim fazama razvoja, koji sprovodi uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske.

Zbog pandemije Corona virusa, događaj će biti održan online. Link za ulazak dostupan je OVDE.

Raising Starts je prvi program na tržištu Srbije koji startapima istovremeno donosi stručnu i finansijsku podršku do 15.000 CHF za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga, bez uzimanja učešća u vlasništvu.

U zanimljivom unakrsnom intervjuu, Luka Radovanović, osnivač startapa B2Bee i Jelena Petrović, rukovodilac za poslovni razvoj NTP Beograd, istaći će važnost ovakve podrške u prvim preduzetničkim koracima i detalje o učešću u samom Programu.

Prisutnima će se obratiti i predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji (SCO), kao i Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Program Raising Starts je kreiran kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske Konfederacije podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, a sprovodi NTP Beograd po Memorandumu o saradnji potpisanom između Vlade Republike Srbije (u ime Vlade: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja) i Vlade Švajcarske Konfederacije (Državni sekretarijat za ekonomsle poslove SECO).