Rame uz rame sa svetom - My Fit World platforma, sports tech rešenje za profesionalce i rekreativce - Naučno-tehnološki park Beograd

Rame uz rame sa svetom – My Fit World platforma, sports tech rešenje za profesionalce i rekreativce

U startap priču uplovili su rešavajući svoje profesionalne izazove, a My Fit World platforma danas je „rešenje za sve koji su u pokretu“. Povezali su vežbače, trenere, fitnes i wellnes centre, uvećavajući svakodnevno broj korisnika, dok je potvrda za predan rad i dobar smer u kom idu stigla nedavno i od Fonda za inovacionu delatnost, dobivši grant za dalji razvoj platforme.

Milan Sundać (skroz levo) i Aleksandar Stanković (skroz desno)

Aleksandar Stanković i Milan Sundać, dva sportska radnika, prijatelja i kolege, krenuli su od ideje, prošli Colosseum Bootcamp u okviru našeg Colosseum Sports Tech Serbia programa za podršku razvoju inovacija u oblasti sporta i sada su deo zajednice NTP Beograd. Njihova vizija i proizvod, koji su kako kažu profesionalci pravili za profesionalce, stavlja ih danas visoko na lestvicu sport-tech industrije, rame uz rame sa svetom.

Kako je nastala vaša startap ideja?

– Kada smo primetili da problemi sa kojima se suočavamo na poslu neće nestati, već da moramo da smislimo način da ih rešimo.

Kakva podrška je najvažnija za startap u najranijim fazama razvoja?

– Uobličavanje ideje u konkretan proizvod, baziran na potrebama i/ili mogućnostima tržišta kome je namenjen. Dakle, formalizacija ideje u biznis i pozicioniranje biznisa tačno u specifično tržište kome pripada.

Šta vidiš kao najveću prednost vas kao tima?

– Kvalitet ljudi, deljenje iste vizije, znanje i iskustvo u struci, reputacija na lokalnom tržištu – potvrda kvaliteta.

Kako ste došli do prvog kupca/klijenta?

– Tako što je tražeći rešenje za svoje probleme on došao nama. Video je info na web portalu.

U čemu vam je najviše značila podrška NTP Beograd?

– U svemu! Edukacija o pretakanju ideje u biznis, procena vrednosti proizvoda, prikupljanje dokumentacije za početak biznisa, zaštita intelektualne svojine, istraživanje tržišta, komunikacija sa klijentima, ustupanje kancelarija i svih sadržaja po pristupačnoj ceni, podizanje vidljivosti i kredibiliteta za klijente i potencijalne investitore, finansijsko i pravno savetovanje – Sve u vezi sa postavljanjem biznisa i unapređenjem proizvoda.

Šta je ono što vaš startap stavlja rame uz rame sa svetom?

– To što naš proizvod pruža kompletnu i time jedinstvenu podršku u poslovanju profesionalcima i institucijama iz fitness, wellness, kondicione i sportske industrije i to na najbolji mogući način – brža i efikasnija organizacija posla, povećanje radnih kapaciteta, uz lakšu i kvalitetniju komunikaciju sa klijentima. Zadovoljni klijenti naših klijenata, zadovoljni naši klijenti – zadovoljni mi! To je najbolji način – jer su proizvod pravili profesionalci, za profesionalce.

Koji su dalji planovi za vaš startap?

– Unapređenje proizvoda dodavanjem novih funkcionalnosti i izlazak na nova tržišta, van balkanskog regiona.

 

Ukoliko i vi imate inovativnu ideju, a potrebna vam je podrška u razvoju, prijavite se na Raising Starts, novi program podrške NTP Beograd namenjen startapima u najranijim fazama razvoja. Na putu do globalnog uspeha program donosi stručnu (obuke, mentore, umrežavanje, pristup savremenom maker space-u) i finansijsku podršku (do 15.000 CHF, no equity) za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga.

Budi i ti rame uz rame sa svetom! Prijave i više informacija na LINKU.

Program Raising Starts Naučno-tehnološki park Beograd sprovodi uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske, u okviru projekta „Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“.